Wellbeing

Stres management: menține-l sub control

single image

Știai 99,7% dintre angajații din Romania suferă de stres? 93% dintre acestea susțin sunt deprimați, iar 98% sunt epuizați, arată studiul Stres National, realizat de Dynamic HR.

Te regăsești printre respondenții studiului? Atunci trebuie să știi care sunt consecințele stresului.

“Se știe foarte bine că dacă stresul nu este gestionat corect poate avea efecte dramatice asupra stării fizice și psihice, poate provoca relații de tensiune cu colegii, cu prietenii, cu familia, poate duce la depresie, ceea ce se traduce în concedii medicale, lipsă de productivitate. De aceea, se impune la nivel național să creăm o strategie de prevenire a stresului, implicând actori precum furnizorii de servicii medicale, de servicii de wellbeing, wellness, departamente de resurse umane și psihoterapeuți”, spune Simona Nicolăescu, Business Owner la Dynamic HR.

Studiul a urmărit nivelul de stres al angajaţilor din România şi simptomele pe care le au pe fond de stres. A fost implementat în perioada ianuarie 2017 – februarie 2018.

Stres management: cum stăm la capitolul somn?

Nici la capitolul somn nu stam prea bine, mai exact, 68% dorm mai puțin de 7-8 ore pe noapte. Iar pe lângă faptul știm suferim de stres, se pare nici nu facem nimic în acest sens. Căci studiul arata 74%dintre respondeti sunt sedentari.

Pe lângă viață personala și sănătatea, stresul ne impacteaza și relațiile pe care le avem cu cei din jur. 91,4% spunând nu au răbdare cu cei din jurul lor, iar 75% tipa la ceilalți fară motiv. Mai bine de jumătate dintre ei nu participa în mod regulat la activități sociale.

 

Citește și: 

Izolarea e cel mai bun lucru care ți se putea întâmpla

Șase recomandări pentru a rămâne calm în situații de criză

Stres management

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like