Wellbeing

Ești angajat? Uite cum se implică companiile în sănătatea emoțională a angajaților

single image

Veste bună pentru cei care au job sau urmează să se angajeze. Angajatorii și-au dat seama că, în această perioadă, mai mult ca niciodată, oamenii au nevoie de susținerea lor și se implică în sanatatea emotionala a acestora.

Odată cu declararea stării de urgență, o mare parte din companiile din România au fost nevoite să își mute activitatea în mediul online, iar angajații acestora să lucreze remote, acolo unde este posibil. Conform estimărilor Clinicii Oana Nicolau, în această perioadă, angajatorii au devenit mai preocupați de sanatatea emotionala a angajaților, fiind dispuși să aloce bugete cu 20% mai mari pentru servicii din sfera sănătății emoționale.

Un alt trend observat este că din ce în ce mai mulți oameni aleg să facă terapie în mediul online, prin Skype – 80% dintre clienții care veneau la terapie în locațiile fizice ale clinicii au optat pentru continuarea terapiilor în mediul online.

Deși unele studii arată că productivitatea angajaților poate fi mai mare dacă lucrează remote,
pe durata acestei perioade pline de incertitudine, echilibrul emoțional poate fi afectat semnificativ – dintr-odată, oamenii au fost nevoiți să își adapteze modul de a lucra și de a trăi.

 

Companiile vin în întâmpinarea angajaților cu diferite beneficii privind sanatatea emotionala

„Companiile alocă mult mai multă atenție sănătății emoționale a angajaților lor, pentru că vor
ca aceștia să își poată gestiona emoțiile și de acasă, astfel încât să fie în continuare productivi și sănătoși din punct de vedere emoțional. Sunt companii pentru care am crescut numărul de terapeuți alocați, observăm și o creștere a numărului de terapii online. Am creat noi servicii – webinarii și terapie prin text, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor oamenilor”, spune Sorin Nicolau, cofondator al Clinicii Oana Nicolau, care include peste 60 de specialiști
în psihologie și psihoterapie.

În acest context, Clinica Oana Nicolau a început organizarea unor webinarii online de sănătate emoțională pentru angajați, pe teme precum gestionarea timpului, a emoțiilor, menținerea echilibrului emoțional, dar și despre cum poate fi îmbunătățit modul a lucra de acasă.

Clinica Oana Nicolau a lansat serviciul de „Terapie prin text”. În plus, Oana Nicolau este prima clinică de sănătate emoțională din România care lansează opțiunea de „terapie prin text”, dedicată atât angajaților, cât și persoanelor fizice, care își doresc un mod sigur și privat de a lua legătura cu un psihoterapeut – folosind mesaje de tip text.

Acest serviciu a fost gândit pentru a le oferi confortul unei discuții cu un psihoterapeut celor care, de exemplu, locuiesc într-un spațiu redus sau alături de alte persoane.

Totodată, „Terapia prin text” este adecvată și pentru cei care nu au mai apelat până în prezent la un psihoterapeut.

Principalele probleme care pot fi discutate cu un specialist prin chat sunt legate de: stres,
comunicare, conflicte, atacuri de panică, neînțelegeri în cuplu etc. „Terapia prin text” oferă beneficii pentru clienți precum:
● confidențialitate;
● confort;
● intimitate;
● eficiență;
● acces la peste 60 de terapeuți autorizați.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și alte articole de pe Fit Your Mind!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like